Yin Yoga Grundutbildning

Välkommen till en grundutbildning i Yin Yoga med Johanna Alvin & Liselotte Reivén.

Yin yoga är en medveten närvaro i stillheten. Där du möter allt, det bekväma och det obekväma. I, för det mesta, sittande och liggande positioner ligger fokus på bindväv, skelett, ledband, ligament och de inre organen. Den inre kommunikationen, informationsflödet, cirkulationen och följsamheten i kroppen kan förbättras då musklerna får slappna av och strukturen får en stöttning både från insidan och utsidan. Yin handlar också om återhämtning, balansering av energi, klarhet i sinnet och kan hjälpa att släppa på stress och spänningar.

Yin är komplementet till yang. Tålamodet. Mjukheten. Stöttningen. Reflektionen. Grundande energi. Yin yogan är en väg till vårt innersta. Att våga lyssna, väga känna och våga vara.

Innehåll:

· Grunden i yin yoga – vad är yin yoga i teori och praktik

· Yin yogans filosofi

· Anatomi i yin yoga

· Yin yogans positioner och dess variationer för olika kroppar

· Intro till Kinesisk medicin – meridianer, yin/yang, elementen

· Passuppbyggnad/sekvenser/tema

· Användning av props

· Pedagogik/lärarrollen

· Kärleksfull vänlighet, omtänksamhet och öppenhet - intro till beröringens helande kraft

· Andning och meditation

 

Förkunskaper

Vem kan delta?
Den här kursen är öppen för alla och olika behov. Efterarbetet med egna studier kan variera beroende på vilket behov du har. Om du vill undervisa, använda yin med klienter eller vill fördjupa din egen kunskap eller praktisering. Samtliga bör ha gått på yin yoga i minst sex månader. Är du osäker på om du kan delta på kursen – maila utbildning@studioflow.se

· Du som önskar ett certifikat för att undervisa i yin yoga behöver ha någon form av yogautbildning i grunden, då detta är en påbyggnad och förutsätter en del kunskap om yogans filosofi och yoga som helhet.

· Är du terapeut av något slag och vill använda yin med dina klienter vid privata sessioner får du ett kursintyg efter avslutad undervisning samt egna studier.

· Är du privatperson som vill fördjupa din egen praktisering av yin får du ett kursintyg efter avslutad undervisning samt egna studier.

 

Dagar & Tider

Dag & Tid: 12-15 sep 2019
8.30-16.30 (lunch ca 12-13.15)
26 h lärarledd undervisning på plats – 14 h egna studier (både inför utbildningen och efter)

Kursen kan registreras som 40 h continuing studies hos Yoga Alliance. För att få certifikat att registrera hos Yoga Alliance krävs 100% närvaro på den lärarledda undervisningen.

Lärare: Johanna Alvin och gästlärare Liselotte Reivén

Plats:
FLOW Yogastudio Göteborg (www.studioflow.se)

Litteratur:
Manual delas ut på plats och obligatorisk litteratur meddelas senare. Du kommer även få tillgång till en materialplattform online både innan och efter utbildningen. Tillgång till denna och föruppgifter kommer skickas ut två månader innan start. Litteraturen ingår ej i utbildningsavgiften.

Du får också litteraturtips på plats för vidare studier. 

Investering & Anmälan

Investering: 6 500kr (ink 25% moms)

Anmälan:
Fyll i ansökningsformuläret nedan eller maila utbildning@studioflow.se. Märk mailet med “Yinyoga grundutbildning”. Skriv en kort beskrivning om vem du är och vilken roll yin yogan har i ditt liv. Beskriv också vad du vill ha ut av den här kursen samt om det finns några förutsättningar vi bör känna till.

Anmälan är bindande och en faktura på anmälningsavgiften skickas direkt. Återbetalning sker endast mot läkarintyg. Se mer under vår återbetalningspolicy.


Ska fakturan skickas någon annanstans eller märkas med något speciellt, vänligen meddela detta vid anmälan.

Önskar du bo på hotell har vi samarbete med Scandic Europa vid centralstationen. Du får 15% rabatt på deras flexpris - kontakta info@studioflow.se för rabattkod.