YINYOGA

40h

Grundutbildning ONLINE

Yinyoga grundutbildning

40h

Utefter rådande hälsoläge i världen ges denna utbildning online i feb 2021.

Yin yoga är en medveten närvaro i stillheten. Där du möter allt, det bekväma och det obekväma. I, för det mesta, sittande och liggande positioner ligger fokus på bindväv, skelett, ledband, ligament och de inre organen. Den inre kommunikationen, informationsflödet, cirkulationen och följsamheten i kroppen kan förbättras då musklerna får slappna av och strukturen får en stöttning både från insidan och utsidan. Yin handlar också om återhämtning, balansering av energi, klarhet i sinnet och kan hjälpa att släppa på stress och spänningar. Yin är komplementet till yang. Tålamodet. Mjukheten. Stöttningen. Reflektionen. Grundande energi. Yin yogan är en väg till vårt innersta. Att våga lyssna, väga känna och våga vara.

 

På den här grundutbildningen kommer du lära dig om vad yin yoga är i teori och praktik, yin yogans filosofi, yin yogans positioner och dess variationer för olika kroppar, intro till kinesisk medicin, meridianer, yin/yang, elementen, fascians funktion, passuppbyggnad/sekvenser/tema, användning av props, pedagogik/lärarrollen, kärleksfull vänlighet, omtänksamhet och öppenhet samt intro till beröringens helande kraft, andning och meditation. Inför utbildningen genomför du egna studier som gör att vi kan dyka djupare in i innehållet under våra dagar tillsammans.

 

Vi ses live online, både för praktik och teori. Vi använder oss av zoom.us och har diskussioner och övningar både i helgrupp och i mindre”breakout rooms”. Vid anmälan får du detaljerat schema för praktik så du kan anpassa var du befinner dig utifrån din vardag.

Lärare

Johanna_Milla_Flow_web-61.jpg

Johanna Alvin

Movement_center28.jpg

Liselotte Revién

Kvalificerar till

Grundläggande kunskap om yin yoga och tcm.

Behörighet att undervisa yin yoga för dig som har en yogautbildning.

40h Yacep för den som vill registrera timmar hos Yoga Alliance.

Deltar du i utbildningen som en tillvalsmodul i 300h programmet så tillgodoräknas du 40h på din väg mot 300h. Du kan även gå utbildningen för att fördjupa din egen praktik.

Förkunskaper 

Ett minimum av 6 månaders praktiserande av yin yoga.

Du som önskar ett certifikat för att undervisa i yin yoga behöver ha någon form av yogautbildning i grunden, då detta är en påbyggnad och förutsätter en del kunskap om yogans filosofi och yoga som helhet. Om du går utbildningen som en del av 300h-programmet krävs en 200h utbildning samt aktivt undervisande av yoga i minst 1 år. Om du är intresserad av grundutbilning för yogalärare erbjuder vi Take the Leap, 200 h

Obligatorisk kurslitteratur

Kurslitteratur ingår ej i utbildningspriset. Lista på kurslitteratur erhålls vid anmälan, 2 böcker är obligatoriska. I utbildningsavgiften ingår en specialutformad manual samt tillgång till en filmad asanabank samt föreläsningsmaterial på en onlineplattform. Dessa kan du även ladda hem och behålla. Läsning av delar av litteratur samt instudering av onlinematerial sker inför utbildningen.

Investering 

Investering: 7500 kr (ink 25% moms)

Anmäl dig före 31 december 2020 och erhåll 1000kr rabatt.

Anmälning är bindande. Läs mer om våra fullständiga villkor och återbetalningspolicy.

Tider, datum och plats

2021:

4-7 februari

 

Tider: Kl 8.30-16.30 (lunch ca 12-13)

 

26 h lärarledd undervisning på plats

14 h egna studier (både inför utbildningen och efter)

Plats: Online, max 20 deltagare 

Anmälan

Fyll i formuläret här på hemsidan. Skriv också några rader om dig själv, din yogaresa och vad som lockar dig med att följa med oss på denna färd.