top of page

YINYOGA

40h

Grundutbildning

Yinyoga grundutbildning

40h

Yin yoga är en medveten närvaro i stillheten. Där du möter allt, det bekväma och det obekväma. I, för det mesta, sittande och liggande positioner, men även i mjukare rörelse, ligger fokus på bindväv, skelett, ledband, ligament och de inre organen. Den inre kommunikationen, informationsflödet, cirkulationen och följsamheten i kroppen kan förbättras då musklerna får slappna av och strukturen får en stöttning både från insidan och utsidan. Yin handlar också om återhämtning, balansering av energi, klarhet i sinnet och kan hjälpa att släppa på stress och spänningar. Yin är komplementet till yang. Tålamodet. Mjukheten. Stöttningen. Reflektionen. Grundande energi. Yin yogan är en väg till vårt innersta. Att våga lyssna, våga känna och våga vara.

 

På den här grundutbildningen kommer du lära dig om vad yin yoga är i teori och praktik, yin yogans filosofi, yin yogans positioner och dess variationer för olika kroppar, intro till kinesisk medicin, meridianer, yin/yang, elementen, fascians funktion, passuppbyggnad/sekvenser/tema, användning av props, pedagogik/lärarrollen samt intro till beröringens helande kraft, och hur andning och meditation kan kombineras med yin. Inför utbildningen genomför du egna studier av onlinematerial, litteratur, filmad positions/asanabank som gör att vi kan dyka djupare in i innehållet under våra dagar tillsammans.

 

Vi ses fysiskt både för praktik och teori och det egna hemarbetet finns tillgängligt på en onlineplattform så du kan genomföra det när det passar dig i din vardag. Allt onlinematerial finns tillgängligt för dig att ladda hem och spara. 

Lärare

Johanna_Milla_Flow_web-61.jpg

Johanna Alvin

Movement_center28.jpg

Liselotte Revién

Kvalificerar till

Grundläggande kunskap om yin yoga och tcm.

Behörighet att undervisa yin yoga för dig som har en yogautbildning.

40h Yacep för den som vill registrera timmar hos Yoga Alliance.

Deltar du i utbildningen som en tillvalsmodul i 300h programmet så tillgodoräknas du 40h på din väg mot 300h. Du kan även gå utbildningen för att fördjupa din egen praktik.

Förkunskaper 

Ett minimum av 6 månaders praktiserande av yin yoga.

Du som önskar ett certifikat för att undervisa i yin yoga behöver ha någon form av yogautbildning i grunden, då detta är en påbyggnad och förutsätter en del kunskap om yogans filosofi och yoga som helhet. Om du går utbildningen som en del av 300h-programmet krävs en 200h utbildning samt aktivt undervisande av yoga i minst 1 år. Är du osäker på dina förkunskaper - maila oss. Om du är intresserad av grundutbilning för yogalärare erbjuder vi Take the Leap, 200 h

Obligatorisk kurslitteratur

Kurslitteratur ingår ej i utbildningspriset. Lista på kurslitteratur erhålls vid anmälan, 2 böcker är obligatoriska. I utbildningsavgiften ingår en specialutformad manual på 70 sidor, tillgång till en filmad asanabank (motsvarande ca 2,5h) samt föreläsningsmaterial, presentationer, klassplaneringar mm på en onlineplattform. Dessa kan du även ladda hem och behålla. Läsning av delar av litteratur samt instudering av onlinematerial sker inför utbildningen och en slutuppgift genomförs efter dagarna tillsammans.

Investering 

Investering: 7900 kr (ink 25% moms)

Early Bird: 6900 kr anmälningar till och med 21 november

Anmälning är bindande. Läs mer om våra fullständiga villkor och återbetalningspolicy.

Tider, datum och plats

2022: 21-23 januari

Tider: Kl 8.30-16.30 (lunch ca 12-13)

 

21 h lärarledd undervisning på plats

19 h egna studier (både inför utbildningen och efter)

Plats: Ljungskile - purnima.yoga

Anmälan

Fyll i formuläret här på hemsidan. Skriv också några rader om dig själv, din yogaresa och vad som lockar dig med att följa med oss på denna färd.

bottom of page