top of page
douglas-bagg-4rLs3n7CwFQ-unsplash-min.jp

TCM 

Onlinekurs

I yogapraktik - elementen

TCM I yogapraktik, elementen 

-Onlinekurs

Är du nyfiken på traditionell kinesisk medicin (TCM) och hur du kan använda dig av den i din yogapraktik? Då är detta något för dig. I TCM finns fem element som följer året – Vatten, trä, eld, jord och metall. Till varje element finns också meridianer (energikanaler), organ, balanser/obalanser, karaktärsdrag, egenskaper och mycket mer. Tillsammans med olika verktyg och tekniker får du en introduktion till allt ovan samt introduktion till livskraften i TCM – qi, och givetvis det specifika elementet för tiden. Att praktisera på olika sätt utifrån elementet, meridianer och tiden på året är ett sätt för människan att följa energiflöde, naturen och dess naturliga cykler mer. Ett sätt att stötta vår hälsa utifrån den ständiga föränderlighet som är meningen, istället för att följa samma rutin året om trots att det runt oss, såsom temperatur, ljus och mörker och så vidare förändras.

 

Lärare är Johanna Alvin och Milla Floryd och vi väver samman yogapraktiken med perspektiv från TCM i följande innehåll. Innehåll: Teoretisk introduktion till traditionell kinesisk medicin - Teori om aktuellt element - Reflektionsfrågor och tips. Klasser: Flowyoga-klass - Myofascial release - Yinyoga - Meditation/nidra.

Vinter: Vatten

Vår: Trä

Sommar: Eld

Sensommar: Jord

Höst: Metall

Lärare

Johanna_Milla_Flow_web-61.jpg

Johanna Alvin

Johanna_Milla_Flow_web-53_edited.jpg

Milla Floryd

Investering 

Investering: 499 kr  (ink 25% moms) 

Tider, datum och plats

Löpande

Du får tillgång till allt material direkt och praktiserar på egen hand när du själv önskar. Du har tillgång till materialet under den period som elementet infaller. När samma period infaller nästa årscykel kommer nytt material. 

bottom of page