top of page

TAKE THE LEAP

200h

Grundutbildning yogalärare

Take the leap, grundutbildning yogalärare

200h

Skulle du vilja fördjupa din egen yogapraktik? Kanske med tiden också dela med dig till andra? En 200h yogalärarutbildning är en djupdykning in i yogans värld och in i din egen. 

En yogalärarutbildning förtjänar tid och respekt för utveckling och transformation. Vår utbildning är utformad för att ge dig verktygen att lära känna din egen kropp och ditt eget utövande. Den är upplagd som en kombination av fysiska träffar, eget arbete online och liveträffar online.

Förutom asanapraktik, pranayam och meditation kommer utbildningen öka ditt kunnande inom yogafilosofi, kroppens anatomi i relation till yoga och olika individer, energi-anatomi (chakrasystem, meridianer, upplevelsebaserade rörelsetekniker) och ceremonier. Du kommer gräva i pedagogik för att leta efter dina unika röst som lärare, diskutera rollen som lärare idag och vad den innebär. Företagande, etik och hur “marknaden” ser ut för yogalärare kommer också att beröras.

Du kommer att både teoretiskt och praktiskt få ta dig an pedagogik, verbalisering, sekvensering, tematisering, assistering och undervisning. Din egen praktik, fysiska och spirituella, kommer att utmanas både innan och under utbildningen.

Vi varvar teori, praktik och diskussioner för att presentera olika perspektiv på vad som är yoga - och för vem. Hur får det plats i vardagen och livet och på vilket sätt? Du får kunskap och verktyg som stöttar dig på vägen i din egen sadhana som förankrar eller förnyar det du redan har inom dig. Vi utbildar dig till vinyasa yogalärare men berör även andra yogastilar som: anusara, hatha, restorative och yin. 

​Det är vårt mål är att ge dig en stabil grund att utgå ifrån och en trygg inre upplevelse av vad yoga är för dig och hur du vill dela det med din omvärld. Vi finns med dig under hela resans gång och i den gemensamma gruppen på plats och online finns mycket stöttning och pepp att hämta. 

Utbildningens upplägg 2023

Förinspelat material - Energianatomi, andning, meditation, anatomi, sekvensering, pedagogik, filosofi.

Fysiska träffar - studievecka i juni samt examinationer i okt

25 juni - 2 juli: Undervisning, pedagogik, sekvensering, feedback, filosofi, assistering, hålla space, tematesering, daglig yoga praktik, diskussioner och uppföljningar.

12-15 oktober: yogalärarrollen, etik, ta hand om sig själv som lärare och människa, yrke och företagande, examinationer.

Live online -

18 mars kl 9-12: Uppstartsträff

Liveklasser online i yoga: 

15 April kl 9.30-11
13 Maj kl 9.30-11
12 aug kl 9.30-11
16 Sep kl 9.30-11
1 Okt kl 9.30-11
Månadsträffar/frågestund online:

2 april, 30 april, 28 maj, 27 aug, 24 sep kl 20-21

(dessa spelas in men vi rekommenderar att du deltar i realtid)

Sista anmälningsdatum 31 januari.

Lärare

Johanna_Milla_Flow_web-53_edited.jpg

Milla Floryd

Johanna_Milla_Flow_web-61.jpg

Johanna Alvin

Porträttbild,_Tova.JPG

Tova Olsson

thumbnail_mariell närbild (1).jpg

Marielle Ehlin

Kvalificerar till

Efter genomförd och godkänd utbildning blir du behörig att arbeta som professionell yogalärare. 

Förkunskaper 

Minst ett års aktivt utövande av yoga. Är du osäker på vad som räknas som aktivt utövande Kontakta oss gärna!

Obligatorisk kurslitteratur

Kurslitteratur ingår ej i utbildningspriset. Lista på kurslitteratur erhålls via mail vid anmälan. Specialutformad digital manual ingår. Kan under begränsad tid laddas hem och skrivas ut på egen hand.
Du har tillgång till allt onlinematerial under utbildningens gång.

Investering 

Investering: 35 000 kr (ink 25% moms) 
Anmälning är bindande.  Anmälningsavgiften är 5000 kr och återbetalas ej. Betalning sker via faktura vid anmälan. Resterande belopp ska vara betalt senast två månader innan utbildningsstart. Läs mer om våra fullständiga villkor och återbetalningspolicy här. 

Tider, datum och plats

2023: 

Fysiska träffar - studievecka i juni samt examinationer i okt

25 juni - 2 juli
12-15 oktober

Live online -

18 mars kl 9-12: Uppstartsträff

Liveklasser online i yoga:
15 April kl
13 Maj kl 9.30-11
12 aug kl 9.30-11
16 Sep kl 9.30-11
1 Okt kl 9.30-11

Månadsträffar/frågestund online:
2 april, 30 april, 28 maj, 27 aug, 24 sep kl 20-21

(dessa spelas in men vi rekommenderar att du deltar i realtid)

Tider:

Onlinetider: se ovan

Sommarveckan: 25 juni start 16.00. 2 juli slut 12.00. Övriga dagar heldagar.

Examinationsdagarna: TBA

Plats: 

25 juni - 2 juli: Sju Sjöar i Öxnevalla. En fantastisk naturskön plats omgiven av sjöar, skog och tystnad. Du väljer själv om du vill boka boende där eller om du vill bo någon annanstans. Del i dubbelrum ink lakan, handduk och frukost 495kr pp/natt. Enkelrum 795 kr pp/natt. 

Lunch ingår alla dagar utom sön 25 juni och 2 juli. Middag ingår 25 juni samt 1 juli. Övriga middagar lagas på egen hand i självhushåll.
OBS! Du bokar boende på egen hand via Sju Sjöar och du tar dig dit på egen hand. Boende, frukost och middag ingår inte i utbildningsavgiften.
12-15 okt - Göteborg TBA

Anmälan

Fyll i formuläret här på hemsidan. Skriv också några rader om dig själv, din yogaresa och vad som lockar dig med att följa med oss på denna färd.

bottom of page