top of page
thumbnail_mariell_pranayama.jpg

Pranayam

15h

Pranayam

15h

Andning är något vi alla människor har gemensamt och som vi har med oss varje dag livet ut, men som vi sällan uppmärksammar i vardagen.

Under denna fördjupning i pranayama kommer vi aktivt studera andningen och dess betydelse på och utanför mattan. Vi kommer samtala om hur andningen påverkar kroppen fysiologiskt samt varför andningsträning spelar en viktig roll i yoga praktiken. Praktiska övningar varvas med teori för att utforska den mer subtila och meditativa delen av yoga praktiken.

Denna fördjupningshelg vänder sig till dig som önskar förankrad kunskap om grundläggande andningsövningar så som Nadi Shodana, Shitali, Ujjayi Pranayama. Den är för dig som vill lära mer om de vanligaste förberedande pranayam teknikerna inom klassisk Hatha yoga, så som Uddiayna Bandha Kriya, Nauli, och Kapalabhati. Vi kommer även vidröra sambandet mellan Pranayama och de tre Bhandas och hur andning påverkar nervsystemet.

Efter avslutad kurs kommer du besitta högre kunskap om de vanligaste andningsteknikerna, dess positiva fysiska effekt på kroppen och betydelsen av pranayam i yoga praktiken. Du kommer ha fått goda förutsättningar för att etablera en egen pranayam praktik och för att kunna integrera och applicera pranayam i din undervisning om du är yogalärare.

Båda kursdagarna inkluderar chanting och asanaträning.

Lärare

thumbnail_mariell närbild (1).jpg

Mariell Ehlin

Kvalificerar till

Fördjupad kännedom om utvalda pranayamtekniker.

Deltar du i kursen som en tillvalsmodul i 300h programmet Diving Deep så tillgodoräknas du 15h på din väg mot 300h.

Förkunskaper 

Mångårig erfarenhet  av yogapraktik. Om du är intresserad av grundutbilning för att bli yogalärare erbjuder vi Take the Leap, 200 h

Obligatorisk kurslitteratur

Specialutformad manual ingår.

Vid anmälan kommer du även få rek litteratur att läsa inför, den ingår ej.

Investering 

Investering: 4 000 kr (ink 25% moms) Anmälning är bindande. Läs mer om våra fullständiga villkor och återbetalningspolicy.

Tider, datum och plats

HT 2022

Tider: TBA

Plats:  TBA

Önskar du bo på hotell har vi samarbete med Scandic i Göteborg. Du får 15% rabatt på deras flexpris - kontakta oss för rabattkod.

Anmälan

Fyll i formuläret här på hemsidan. Skriv några rader om dig själv, din yogaresa och vad som lockar dig med att följa med oss på denna färd.

bottom of page