Assistering för yogalärare

Beröring kan vara helande och läkande. Beröring ger närvaro. Hjärnan, kroppen, sinnena – alla delar av dig mår bra av beröring och är i behov av det. På en yogaklass har vi möjlighet att ge just detta. Om vi gör det medvetet, grundligt, vet varför och med känsla för mottagaren. Assisteringar på en yogaklass kan vara tydliga fysiska beröringar och justeringar men också mer grundande och energigivande. De kan vara flödande och de kan vara stilla. De kan vara med din röst och med din närvaro. De kan ge en förstärkt upplevelse av vad du vill förmedla.

Den här en- eller tvådagars workshopen riktar sig till dig som är yogalärare men inte riktigt hittat ditt sätt att assistera så att det känns tryggt och närvarande och/eller för dig som vill fräscha upp dina kunskaper i placering av exempelvis händer eller olika varianter av assisteringar samt få erfarenhetsutbyte med andra yogalärare.

Innehåll dag 1:
-Teoretisk och praktisk genomgång samt assisteringar i stående positioner, liggande positioner, balanspositioner, twistar, bakåtböjningar och framåtfällningar
- Olika varianter för olika mottagare
- Placering av dig som lärare, trygg ingång och utgång i assistering

Innehåll dag 2
-Assistering av solhälsningen och flödande sekvenser
- Energigivande assisteringar och beröring
- Andra typer av assisteringar än fysisk beröring

Båda dagarna:
- Diskussion om assisteringar
- lämplighet, när, vem, hur, varför
- Beröring, vad sker i mötet mellan människor
- Öva på att assistera varandra enskilt och i klass
- Diskussioner och erfarenhetsutbyte med andra yogalärare

Kompendium med bilder på grundläggande positioner ingår så att du kan föra anteckningar i direkt anslutning till den asana som avses.

Denna workshop kan registreras som 12 h continuing education hours hos Yoga Alliance.

Beröringsinnehållet undervisas av hjärnforskaren Helena Backlund Wasling som nyss kommit ut med boken Närmare - om det livsviktiga i att röra vid varandra. Helena har flertalet gånger varit med på tv, radio och poddar och pratat om sin forskning.

 

Förkunskaper

Färdigutbildad yogalärare

 

Dagar & Tider

Dag & tid: 19-20 aug kl 9.00-16.00 båda dagarna, lunch 12.00-13.00

Begränsat antal platser (dock minst 6 anmälda till respektive dag för att ws ska bli av) .

Lärare: Johanna Alvin

 

Anmälan & investering

Fyll i ansökningsformuläret på första sidan eller maila utbildning@studioflow.se. Märk ämnesraden med ”Assistering för yogalärare”. Skriv vilken/vilka utbildningar du gått tidigare och din relation till assisteringar. Svar tillbaka bekräftar din anmälan.

Investering: 950 kr för en dag och 1800 kr för båda dagarna (ink 6% moms). Betalas via faktura vid anmälan. Återbetalning sker endast mot läkarintyg. Se full återbetalningspolicy längst ner på denna sida. Din anmälan bekräftar att du godkänt villkoren. (Vid ev inställd ws återbetalas givetvis hela investeringen).